Passivhusdagarna 2015

IG Passivhus Sverige deltar för tredje året i rad i de Internationella Passivhusdagarna. Passa på och upplev ett passivhus i verkligheten!

  Utanför Växjö byggs just nu Sveriges mest spektakulära passivhus, den runda Villa Circuitus. En djärv design, konsekventa materialval och innovativa lösningar utmärker detta hus som blir Smålands första internationellt certifierade passivhusbostad. Ta chansen att uppleva den innan ägarna flyttar in!
Läs mer.
  Familjen Winkler i Halmstad bestämde sig tidigt att bygga sitt 1,5 planshus med bättre energiprestanda än vad Boverkets Byggregler kräver. Nu har huset stått i ett år och visar sig gå med elplus!
Läs mer.
  Högåsskolan i Knivsta har nyligen certifierats enligt internationell standard. Fyrvåningshuset med integrerad gymnastiksal och ett tillagningskök ger plats för totalt 400 barn. Byggnaden ska minimera kostnaden för skolan ur ett livscykelperspektiv med ett värmebehov under 15 kWh/m2år.
Läs mer.
  Världens första passivhustennishall står i Växjö och har levererat mycket goda resultat i två års utvärderingar. Under Passivhusdagarna kan du bekanta dig med byggnaden, som dessutom vunnit arkitekturpriset Årets Passivhus 2013.
Läs mer.

Har du ett eget passivhusprojekt som du vill visa upp under Passivhusdagarna? Kontakta oss på info@igpassivhus.se så lägger vi ut det här!
Alla internationella passivhus som kan besökas den 13-15 november 2015 hittar du här.

De svenska passivhusprojekten som visades upp 2014 hittar du här.